Stikstofbeleid

CU_Boer_Windmolen.jpgmaandag 04 juli 2022 11:46

Geachte Tweede Kamerleden van de ChristenUnie, 
Wij willen onze grote zorgen delen over het stikstofbeleid zoals het er nu ligt. Wij onderkennen dat er wat moet gebeuren aan het stikstofprobleem maar op dit moment ligt de opgave vooral bij de boeren. Wij wachten daarom gespannen af hoe de motie van de Tweede Kamerleden Grinwis en Boswijk ‘over uitspreken dat elke sector zijn aandeel stikstofemissies in gelijke mate reduceert’ gaat worden uitgevoerd. 
Wij zijn blij met aangenomen motie van het Tweede Kamerlid Grinwis ‘over het basispad voor stikstofemissies volledig actualiseren in of bij de KEV 2022’, omdat de stikstofkaart die er nu ligt veel te eenzijdig is ingevuld. 
Wij maken ons toch nog grote zorgen. We leven in een land met vruchtbare bodem waar we dankbaar voor moeten zijn en allen zorgvuldig mee om moeten gaan. Er is oorlog op ons continent, juist nu moeten we onze voedselzekerheid niet op het spel zetten! Onze boeren kunnen juist natuurbeheerders zijn, zij kennen het land. Benadruk alstublieft bij minister Staghouwer dat hij snel moet komen met perspectief voor de boeren! Samen recht doen, laat dat geluid horen en zien, dat verwachten wij van minister Staghouwer.
Wij staan achter onze boeren maar veroordelen de intimidatie en het geweld, en roepen de kleine groep die zich daar schuldig aan maakt om daarmee te stoppen. 
Met vriendelijke groet,       
ChristenUnie fractie gemeente Schouwen-Duiveland

« Terug