Hulp aan huis met behoud van eigen zorgaanbieder?

wmodonderdag 26 maart 2015 21:15

Zowel een informatiebijeenkomst over de GGD en SWVO (Welzijnszorg Oosterschelderegio) stonden 16 maart op de agenda. De GGD werkt in opdracht van dertien Zeeuwse gemeente om samen te werken aan een gezond en veilig bestaan en sluitende zorg voor de burger in Zeeland. In de presentatie werd ingegaan op de veranderingen in de samenleving, hun werkwijze, inkoop en bezuinigingen; ofwel ‘GGD Zeeland nieuwe stijl’. Belangrijk waren ook de actuele ontwikkelingen rond de jeugdgezondheidszorg en aanvullende taken. Schouwen-Duiveland richt zich op het stimuleren van de eigen kracht van de mensen, binnen hun eigen netwerk.

Het SWVO is een gemeenschappelijke regeling en voert beleids- en uitvoeringstaken uit voor zeven gemeenten. De organisatie regelt o.a. inkoop en het beheer van WMO voorzieningen, zoals hulpmiddelen, doelgroepenvervoer en huishoudelijke hulp. Op dit gebied verandert er veel en zijn er nog veel onduidelijkheden. Daarom warenGGD er na de presentatie hier een aantal vragen over, wat gaan deze veranderingen allemaal betekenen voor de burger op Schouwen-Duiveland?

Het jaar 2015 is een overgangsjaar waarin de burger vergelijkbaar aanbod als voorheen ontvangt. Maar dat betekent niet per definitie dat de zorg of ondersteuning op dezelfde wijze wordt ingevuld. Hierover wordt gesproken met de clienten, en als men dat wil kan er iemand van MEE de client helpen bij de gesprekken met Allevo. Ook hulp van familie, vrienden, buren en bekenden wordt hierbij betrokken. Er was ook een vraag over wie zorg gaat bieden. De gemeente streeft ernaar om SWVOcontracten te sluiten zodat zorg geleverd wordt door bestaande aanbieder. Over het vervoer kond de heer Witkam meedelen dat er verhoudingsgewijs weinig klachten waren binnen gekomen sinds de nieuwe wet is toegepast.

Krijnie Nikolic

« Terug

Reacties op 'Hulp aan huis met behoud van eigen zorgaanbieder?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.