ChristenUnie Schouwen-Duiveland gaat door met burgercommissieleden

erika_peter.jpgdonderdag 19 december 2019 21:00

De ChristenUnie blijft betrokken bij het gemeentebestuur van Schouwen-Duiveland. De partij draagt Peter Legemate en Erika Kater voor als burgercommissieleden.

Afdeling-voorzitter Erika Capelle: “We hebben beloofd van ons te laten horen. Met de voordracht van twee burgercommissieleden voegen we de daad bij het woord. Peter Legemate en Erika Kater zijn al jarenlang bij de fractie betrokken, elk vanuit hun eigen expertise. Daarmee zijn ze uitstekende vertegenwoordigers van het ChristenUnie geluid. We zijn dankbaar dat we zo weer verder kunnen bouwen aan de toekomst.”

Met de burgercommissieleden kan de ChristenUnie deelnemen aan de voorbereidende commissie op de gemeenteraad. De commissie speelt een belangrijke voorbereidende rol voor de gemeenteraad. Zo worden bijvoorbeeld de plannen van het gemeentebestuur er eerst besproken. Een burgercommissielid neemt echter geen zitting in de gemeenteraad zelf. Peter Legemate “Dit is natuurlijk niet de ideale situatie. Maar gezien de ontstane situatie is het de beste manier om het ChristenUnie geluid te laten horen. Ik sta voor een betrouwbare en betrokken christelijke politiek en dat geluid wil ik in de commissie stevig laten horen. Daar heb ik ook veel zin in.” Peter Legemate gaat zich bezig houden met vraagstukken op het fysieke domein en Erika Kater met vraagstukken op het sociale domein.

Toekomstvisie
Naast de voordracht van commissieleden is de ChristenUnie Schouwen-Duiveland bezig met de ontwikkeling nieuwe visie en programma voor de politiek op het eiland. Erika Capelle: “Samen zijn we aan het nadenken, los van de politieke agenda, wat nou echt belangrijk is. Dat willen we onder andere doen door de geluiden van burgers zelf uit de samenleving op te halen. We bouwen zo stapje voor stapje aan een nieuw programma. Ik ben er zeker van dat het ChristenUnie geluid weerklank vindt op het eiland.“

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Schouwen-Duiveland gaat door met burgercommissieleden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.