Napoleonschuur

Raadszaalvrijdag 08 februari 2019 19:31

Donderdagvond is - inzake het voornemen van het college over te gaan tot sloop van de Napoleonschuur in Scharendijke - een motie aangenomen die het college oproept tot overleg met de dorpsraad en een integrale benadering vanuit de dorpsvisie Scharendijke.

Het college was van plan te slopen omdat opknappen te duur zou zijn. De constructie van de schuur is in zeer slechte staat en de materialen zijn bijna niet her te gebruiken door houtrot en achterstallig onderhoud. Stad en Lande en het Erfgoedplatform Schouwen-Duiveland hebben in de raadscommissie gepleit voor het behoud en herstel van de schuur. De schuur en bijbehorende grond is al enkele decennia in bezit van de lokale overheid (lees Gemeente).

Vanavond is een motie aangenomen die de ChristenUnie o.a. in samenwerking met het CDA heeft voorbereid. In deze motie wordt het college gevraagd:

  1. In de toekomst gemeentelijke eigendommen met cultuurhistorische waarde goed te onderhouden.
  2. De dorpsraad van Scharendijke te informeren over de voorgenomen sloop van de Napoleonschuur voordat tot sloop wordt overgegaan.
  3. In gesprek te gaan met de dorpsraad van Scharendijke over de mogelijkheden met betrekking tot de herontwikkeling van de locatie waar nu de Napoleonschuur staat. De dorpsvisie is daarbij leidend.
  4. Zodra er een besluit genomen is over eventuele herontwikkeling dat pro-actief te communiceren met de dorpsraad.

Johan Pannekoek

« Terug

Archief > 2019 > februari

Geen berichten gevonden