Uitreiking Oorlogsherinneringskruis en boekpresentatie

Foto boek luchtoorlog.jpgvrijdag 23 november 2018 22:02

Woensdag 21 november was ik, namens de ChristenUnie, bij de boekpresentatie "De luchtoorlog boven Zeeland deel 2A en 2B: Schouwen-Duiveland", geschreven door Wim de Meester en Kees Stoutjesdijk.

Zeeland lag voor de bezetter en de geallieerden voor de hand als aanvliegroute. Deze acties bleven niet zonder verliezen aan beide zijden. Na een woord van welkom door onze burgemeester Gerard Rabelink gaf Kees Stoutjesdijk een toelichting op de luchtoorlog boven Schouwen-Duiveland. Omdat er zoveel in het boek moest worden opgenomen, zijn het 2 delen geworden. Hij vertelde een aantal verhalen uit de boeken die grote indruk maakten op de aanwezigen.

Daarna kwam er een toespraak van de militair attaché van de ambassade van de Verenigde Staten van Amerika en van de Bondsrepubliek Duitsland. Wat bijzonder dat een Amerikaanse kolonel en een Duitse kolonel allebei aanwezig waren bij deze boekpresentatie.

Na deze toespraken heeft burgemeester Rabelink het Oorlogsherinneringskruis postuum verleend aan soldaat Leendert Bakker, uitgereikt aan de kleindochters van soldaat Bakker. Dat was erg indrukwekkend. Soldaat Leendert Bakker was het eerste oorlogsslachtoffer op Schouwen-Duiveland en één van de eerste in Nederland. Zoveel slachtoffers, laten we hen niet vergeten. Vrijheid is niet vanzelfsprekend!

Erika Kater

Foto boekpresentatie

« Terug

Reacties op 'Uitreiking Oorlogsherinneringskruis en boekpresentatie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.