Buurtontmoetingsplek Zonnemaire

zonnemairevrijdag 10 november 2017 21:38

De ChristenUnie heeft tijdens de begrotingsraad met het gemeentebestuur kunnen afspreken dat er een buurtontmoetingsplek in Zonnemaire komt. Het gaat over de locatie aan de achterzijde van de Bernhardstraat/Julianastraat. Dit stuk braakliggende grond wordt momenteel misbruikt als stortplaats van groen- en huisafval. Omwonenden, de dorpsraad en een aantal lokale ondernemers hebben het idee opgevat hier een buurtontmoetingsplaats te maken. De inrichting moet parkachtig zijn met bankjes e.d. en moet ontmoetingen in de buurt stimuleren. In de ogen van de ChristenUnie een geweldig voorbeeld van meedenken en meedoen. Het laat een grote betrokkenheid zien en dat moet gestimuleerd worden.

Helaas dacht de meerderheid van de raad hier eerst anders over. Een ontmoetingsplek moet integraal afgewogen worden samen met alle andere ideeën voor Zonnemaire. Wacht maar op de dorpsvisie, zo was het antwoord. De ChristenUnie heeft toen een gewijzigd voorstel ingediend waarin vastgelegd is dat de dorpsvisie Zonnemaire in de eerste helft van 2018 wordt opgesteld. Over dit voorstel heb ik een aantal van u mogen bijpraten op de dorpsraadsvergadering deze week. Het voorstel is aangenomen! Verder hebben we afgesproken dat de buurtontmoetingsplaats er kan komen voordat het conceptplan is vastgesteld. Vanaf deze plaats spreekt de ChristenUnie haar waardering uit aan de inwoners van Zonnemaire voor de betrokkenheid bij het ontwikkelen van hun eigen dorp en omgeving.

De ChristenUnie ziet graag een daadkrachtig gemeentebestuur dat dit soort initiatieven ondersteunt, faciliteert en beloont door boter bij de vis te doen. U kunt rekenen op onze steun!

Johan Pannekoek

« Terug

Archief > 2017 > november

Geen berichten gevonden