Debat Scoop/PZC

campagne-ps2011donderdag 27 februari 2014 19:20

Dinsdagavond 24 februari was ChristenUnie Schouwen-Duiveland aanwezig op een verkiezingsdebat georganiseerd door Scoop en de PZC. Verschillende onderwerpen kwamen aan bod: van Jachthaven van de Toekomst tot jeugdzorg, tot onderwijs.

Op een aantal gebieden heeft de ChristenUnie een punt kunnen maken. Zoals op het gebied van onderwijs.

De stelling hierbij was welke partij kwaliteit en identiteit van een school even belangrijk vindt.

Als ChristenUnie hebben we hierop aangegeven dat keuzevrijheid in onderwijs een pre is. De kwaliteit van onderwijs wordt gecontroleerd door de onderwijsinspectie.

Ook waren er deze avond partijen die ervoor pleitten om in elke kern een school te behouden. Hiervan heeft de ChristenUnie aangegeven dat het een nobel streven is, maar dat het uiteindelijk de schoolbesturen zijn die een school openhouden of sluiten. Daarbij de leerlingennorm van minimaal 23 meegenomen. Binnen onze gemeente zijn Obase (openbaar onderwijs) en Radar (christelijk onderwijs) bezig om te kijken op welke punten er samengewerkt kan worden. Afgelopen week hebben we een presentatie gehad van deze plannen en dan mogen we als gemeente blij zijn met deze vooruitstrevende schoolbesturen. Zij denken er over na hoe we goed kwalitatief en bereikbaar onderwijs kunnen waarborgen in onze gemeente, met het behoud van de eigen identiteit..

Verkeersveiligheid N57

Een ander punt was het veiliger maken van de N57. De stelling dat we dit als gemeente zelf moeten gaan bekostigen hebben wij enigszins genuanceerd. Als ChristenUnie zijn we er voorstander van om deze weg veiliger te maken, maar dan moeten we dit wel gezamenlijk doen met de wegbeheerder. In dit geval de provincie. Er zijn hier gedeelde belangen. Het zijn onze inwoners die gebruik maken van deze weg en daarom moeten we er als gemeente in investeren om deze weg voor onze inwoners veilig te maken. Aan de andere kant is het primair een verantwoordelijkheid van de wegbeheerder, dus zal er een gezamenlijke oplossing gevonden moeten worden. Als ChristenUnie zeggen wij dan: daar mogen we ook gezamenlijk de onkosten voor dragen.

« Terug

Archief > 2014 > februari

Geen berichten gevonden